Mali logo udruženja i link ka naslovnoj strani

Udruženje slepih i slabovidih Srbije Beli štap

 

Naše aktivnosti

 

 

Dani Defektologa februar 2005.

Da bi u svom radu Udruženje moglo da prati defektološki razvoj rada sa slepima i slabovidima u našoj zemlji, od velike je važnosti da predstavnici "Belog štapa" učestvuju u Danima Defektologa, od ove godine Savetu Defektologa.

Ostvareni su značajni kontakti sa stručnjacima relevantnim za dalji rad udruženja, radeći sa kojima ćemo poboljšati kvalitet života slepih i slabovidih osoba u Srbiji.

Pogledajte galeriju sa Dana defektologa 2005.

15.januar 2005 Poseta Zagrebu – Udruga za obuku pasa vodiča i mobilitet

Udruženje „Beli štap“ je ostvarilo regionalnu saradnju i zajednički rad na projektu sa Udrugom za obuku pasa vodiča i mobilitet iz Zagreba. U tom cilju su predstavnici Udruženja u januaru ove godine posetili Zagreb i bili gosti Udruge. Pored razmene iskustava dogovoren je i zajednički rad na projektu „Konferencija OiM“ (orijentacija i mobilnost). Predstavnici Udruge će uzvratiti posetu Beogradu krajem meseca maja 2005. godine.

Pogledajte galeriju iz posete Zagrebu.


Festival NVO – Novi Sad   03.decembar 2004

 

Udruženje „Beli štap“ se odazvalo pozivu na učešće u festivalu NVO održanom 03.decembra 2004. godine i predstavilo svoj rad, ideje i ciljeve za koje se zalaže. Takođe, ostvaren je kontakt sa mnogim Udruženjima i organizacijama koje su učestvovale na festivalu. Na inicijativu Udruženja „Beli štap“ predstavljen je i prvi govorni softver koji govori srpski – „AnReader“ novosadskog razvojnog tima „Alfanum“ na čelu sa prof. Vladom Delićem.

 

Pogledajte galeriju sa Festivala.

 

 

 

 
 

©2003-2005 Beli štap. All rights reserved!
Contact our webmaster if you are having any problems or questions related to this site.